От 3-литра мляко-Килограм сирене натурално и без химии

Дата:

Предварителната уговорка е, че това не е типичното саламурено сирене, но все пак е по-истинско от това, което се предлага по магазините от сухо мляко и бог знае какви добавки! Правенето на сирене е почтено изкуство.

Създаването на качествено сирене изисква задълбочени познания, богат опит и висококачествени съставки. За приготвяне се използват само естествени съставки. Първо млякото се изсипва в чист буркан.

След това в отделна купа разбийте 4 яйца със сол и заквасена сметана, след което тази смес се добавя към млякото, като се разбърква старателно.

След това поставете няколко слоя кърпи на дъното на подходящ съд, върху който поставете буркан с млечна смес и налейте вода в съда, така че нивото й да е над средата на буркана.

Оставете водата да заври и оставете на умерен огън 26-28 минути, след което съдържанието се прецежда през марля, поставена в гевгир. Изцеденото сирене се завива и се поставя под преса. До сутринта ще имате парче истинско твърдо сирене.

Сподели

Абонирай се

Актуални

Подобни
Подобни

Тошко Йорданов „нацепен“ на пъпа на София!

Депутатът от „Има такъв народ“ Тошко Йорданов стана участник...

Любо Ганев: Българите за първи път се почувстваха горди!

Президентът на Българската федерация по волейбол Любо Ганев призна...

Овцевъди в готовност за бунт: Ще посрещнат еврокомисаря с горящи ковчези!

Националната овцевъдна асоциация влезе в режим „протестна мобилизация“! Управителният...