Осем ранени по време на студентски протест в Атина

Дата:

В Атина започна най-мащабната студентска демонстрация, която обхваща студенти от цялата Гърция. При безредиците са ранени осем души. Причината за протеста е решението на правителството да открие частни висши учебни заведения.

Протестиращите студенти изразяват недоволство от предложения закон, който включва откриването на частни висши учебни заведения. Те призовават депутатите да не гласуват законопроекта, твърдейки, че правителството на премиера Кириакос Мицотакис комерсиализира образованието и нарушава правото на гръцки граждани на безплатно образование.

Протестните участници считат, че законопроектът се внася за гласуване по време на изпитната сесия, за да не реагират младите хора. Те изразяват загрижеността си за бъдещето на младите специалисти, които често са принудени да напускат страната заради липсата на работни места и перспективи.

Синдикатът на учителите, който подкрепя студентите, организира почасова стачка, а учителите се присъединяват към демонстрациите заедно с учениците от гимназиите.

Сподели

Абонирай се

spot_imgspot_img

Актуални

Подобни
Подобни

Божков представи новия си политически проект, чакат ни добри времена

Санкционираният по закона "Магнитски" бизнесмен Васил Божков, който е...

Горя училище в кюстендилското село Соволяно

Тази нощ в училището в кюстендилското село Соволяно избухна...

Премиерът Денков и вицепремиерът Габриел се срещат с държавния секретар на САЩ Антъни Блинкен

Днес, министър-председателят акад. Николай Денков и вицепремиерът и министър...