Охридски пастет – чеснова вкусотия за филийка и ракия! По-вкусно от кьопоолу и майонеза:

Дата:

В нашата страница една от любимите рецепти е точно тази за чеснова разядка, по-известна като ” Охридски пастет “. Пасва чудесно като гарнитура към риба на скара, но и към всяко друго ястие.

Снимка: YouTube Охридски пастет Необходими съставки: Добавки: Начин на приготвяне: Чесънът се почиства добре, след което се слага в блендер заедно с лъжица сол и 150 мл вода, след което се смила добре. Може и да се счука в хаванче.

След това постепенно, капка по капка, на много тънка струйка се добавят 500 мл олио и сока от половин лимон. Постепенно се обработва/смесва до сгъстяване, което отнема доста време.

Снимка: YouTube Снимка: YouTube Накрая по желание можете да разделите получената смес, като към едната част добавите запечени натрошени орехи, а към другата риган или ситно нарязани маслини.

Снимка: YouTube Снимка: YouTube Практичното е, че може да престои в хладилника 3-4 месеца и да замени чесъна при почти всеки повод. Най-добре се съчетава с риба на скара, зеленчуци, сремско сирене, различни дресинги, месо на скара, брускети и други печива…

те получават специална нотка, ако сложите една чаена лъжичка от този крем.

Сподели

Абонирай се

Актуални

Подобни
Подобни

Разследват “Челси” в 74 нарушения от времето на Роман Абрамович

"Челси" е разследван за 74 нарушения на дисциплинарния правилник...

За първи път “Левски” с всичко налично в първенството

УЕФА глоби “сините” с 10 хил. евро заради скандирания на феновете в мача с АЗ ...

Джокович се мести със семейството си в Атина, след като бе обявен за предател в Сърбия

Новак Джокович е един от най-големите любимци на цяла...