Очаква се премиерът Николай Денков да свика днес Съвета по сигурността към Министерския съвет

Дата:

Очаква се премиерът Николай Денков да свика днес Съвета по сигурността към Министерския съвет. За предстоящото заседание на съвета съобщи министър-председателят миналия четвъртък в Народното събрание, когато Денков взе участие в дебатите по вота на недоверие срещу правителството, както и в провелия се извънреден Председателски съвет.

По-късно Денков обясни, че целта е  да се изчетат внимателно докладите на различните служби, да се сравни информацията от тях и да се вземат допълнителни мерки, ако това е необходимо. Той припомни, че вече е имало среща на контратерористичната група и всичко представено като краткосрочни и дългосрочни рискове е обсъдено, като са предприети необходимите мерки. Той определи проведените срещи в Президентството и Народното събрание като по-скоро информативни.

На провелите се срещи представители на изпълнителната власт, ръководителите на службите за сигурност, председателят на Народното събрание и лидерите на парламентарните групи обсъдиха рисковете пред националната сигурност след задълбочаването на конфликта между Израел и „Хамас“, както и продължаващата война в Украйна.

/БТА

Сподели

Абонирай се

spot_imgspot_img

Актуални

Подобни
Подобни

Божков представи новия си политически проект, чакат ни добри времена

Санкционираният по закона "Магнитски" бизнесмен Васил Божков, който е...

Горя училище в кюстендилското село Соволяно

Тази нощ в училището в кюстендилското село Соволяно избухна...

Премиерът Денков и вицепремиерът Габриел се срещат с държавния секретар на САЩ Антъни Блинкен

Днес, министър-председателят акад. Николай Денков и вицепремиерът и министър...