Интензивен е трафикът за товарни автомобили на изход на границата с Румъния

Дата:

Интензивен е трафикът за товарни автомобили на изход на някои гранични контролно-пропускателни пунктове (ГКПП) по границата с Румъния, съобщават от Главната дирекция „Гранична полиция“ – МВР, на сайта си. Информацията е към 6:00 часа тази сутрин. 

Трафикът е интензивен на ГКПП “Видин”, ГКПП “Кардам” и ГКПП “Дуранкулак” за товарни автомобили на изход.

Поради критично ниското ниво на река Дунав фериботната платформа, обслужваща ГКПП “Оряхово” – “Бекет”, няма да изпълнява курсове до нормализиране нивото на  реката. Товарните автомобили ще бъдат пренасочвани към ГКПП “Русе” и ГКПП “Никопол”. Преминаването през съвместните гранични пунктове “Кайнарджа”/”Липница” и “Крушари”/”Добромир” се осъществява съгласно договореното работно време от 08:00 ч. до 20:00 ч. 

На границата със Сърбия трафикът е нормален на всички гранично-пропускателни пунктове. На ГКПП “Калотина” се извършват строително-монтажни дейности за реконструкция и модернизация. Дейностите налагат временно стесняване на пътните платна и реорганизация на движението на преминаващите превозни средства. 

На границата с Гърция трафикът е нормален на всички гранично-пропускателни пунктове. Гражданите, които пътуват към и от Гърция през почивните дни, да използват за преминаване, освен ГКПП “Кулата” и ГКПП “Маказа”, и останалите пунктове на българо-гръцката граница – ГКПП “Илинден”, ГКПП “Златоград”, ГКПП “Ивайловград” и ГКПП “Капитан Петко войвода”. През гранични пунктове “Маказа”, “Златоград” и “Ивайловград” могат да преминават само леки коли и микробуси.

На границата с Република Северна Македония на ГКПП “Станке Лисичково” се извършват строително-монтажни работи, във връзка с които преминаването през граничния пункт е възможно при спазване на мерките за временна организация на движението. На ГКПП “Гюешево” и ГКПП “Златарево” трафикът е нормален.

 На границата с Турция трафикът е нормален на всички гранично-пропускателни пунктове.

/БТА

Сподели

Абонирай се

spot_imgspot_img

Актуални

Подобни
Подобни

Божков представи новия си политически проект, чакат ни добри времена

Санкционираният по закона "Магнитски" бизнесмен Васил Божков, който е...

Горя училище в кюстендилското село Соволяно

Тази нощ в училището в кюстендилското село Соволяно избухна...

Премиерът Денков и вицепремиерът Габриел се срещат с държавния секретар на САЩ Антъни Блинкен

Днес, министър-председателят акад. Николай Денков и вицепремиерът и министър...