Обезвреден е извършителят на атентата в Брюксел

Дата:


2 / 2

Извършителят на атентата в Брюксел от снощи е бил “обезвреден” и задържан, както съобщиха местни медии. Той бил прострелян в гръдния кош от полицията, но е жив.

Според информация в медиите, извършителят се нарича Абдесалем Л., е тунизийски мигрант с незаконен престой в Белгия. Той е бил открит в кафене, недалеч от мястото, което е обитавал в столичния квартал “Скарбек”. Установил се в Белгия през 2019 г. и е подал молба за бежанска закрила.

Снощи, извършителят откри стрелба по трима шведски граждани, като двама от тях починаха, а третият бе приет в болница с тежки наранявания. Нападателят обявил принадлежност към терористичната група “Ислямска държава”, която пое отговорност за атентатите в Брюксел през 2016 г.

В изявление, белгийският премиер Александер де Кро посочи, че терористите няма да успеят в своите намерения и няма да подчинят свободните общества. Той подчерта, че с актовете си на омраза и насилие терористите показват само своята безсилие и че тероризмът няма да победи.

Де Кро информира, че полицейското присъствие в белгийската столица е повишено. В страната е обявена предпоследна степен на опасност от атентат, а в Брюксел равнището на опасност е определено на най-високото – четвърта степен.

Сподели

Абонирай се

spot_imgspot_img

Актуални

Подобни
Подобни

Божков представи новия си политически проект, чакат ни добри времена

Санкционираният по закона "Магнитски" бизнесмен Васил Божков, който е...

Горя училище в кюстендилското село Соволяно

Тази нощ в училището в кюстендилското село Соволяно избухна...

Премиерът Денков и вицепремиерът Габриел се срещат с държавния секретар на САЩ Антъни Блинкен

Днес, министър-председателят акад. Николай Денков и вицепремиерът и министър...