Забавление

Няма по-вкусен от моя домашен кетчуп: проста рецепта без сгъстители и нишесте за 30 минути

Домашен кетчуп за зимата. Вкусен и плътен, без набухватели и нишесте, готов само за 30 минути. Домашен кетчуп Продукти: Приготвяне: Нарежете

Няма по-вкусен от моя домашен кетчуп: проста рецепта без сгъстители и нишесте за 30 минути

Домашен кетчуп за зимата. Вкусен и плътен, без набухватели и нишесте, готов само за 30 минути. Домашен кетчуп Продукти: Приготвяне: Нарежете 5 кг зрели домати на филийки и ги сложете в тенджера с дебело дъно, за да не загори нещо.

Снимка: YouTube Нарежете 250 г лук на произволни парчета и добавете към доматите. Захлупва се с капак и се поставя на силен огън, за да омекне всичко по-бързо. Разбъркайте няколко пъти, за да осигурите равномерно нагряване. Снимка: YouTube След 10 минути доматите ще се сварят почти напълно.

Снимка: YouTube За да избегнете дългото кипене на сока, поставете сито върху тенджерата. В него веднага ще започне да се събира бистра течност. Изгребете я с черпак до желаната гъстота, намалете котлона.

Снимка: YouTube Снимка: YouTube За да получите хомогенно пюре, без да махате съда от котлона, смелете всичко с пасатор. Снимка: YouTube Прецедете кетчупа през цедка, за да отстраните семената и останалите парченца от кожата на доматите.

По-добре е да използвате черпак с формата и големината на ситото; това ще доведе до минимум отпадъци. В резултат на това ще останат няколко супени лъжици семена и малко от кожата. Снимка: YouTube Изсипете гъстото пюре обратно в тенджерата и го загрейте.

Снимка: YouTube Подгответе подправките: синапено семе, зърна черен пипер, пъпки карамфил и кориандър и поставете в цедка, специална за приготвяне на чай. Снимка: YouTube Поставете цедката в тенджерата, като я закрепите към ръба.

Варете кетчупа 20 минути от момента на кипване, като разбърквате от време на време. Снимка: YouTube 5 минути преди края на готвенето добавете захар, сол и канела. Разбъркайте старателно канелата, докато се разтвори напълно. Налейте 9% оцет и разбъркайте добре.

Снимка: YouTube Изсипете горещия кетчуп в стерилизирани буркани, като поставите нож под дъното (трик от майка ми, за да не се пръснат бурканите). Затворете със стерилни капачки. Снимка: YouTube Обърнете бурканите с главата надолу, покрийте с топло одеяло и оставете, докато изстинат напълно.

Снимка: YouTube Добър апетит!