Новоизбраният кмет на София Васил Терзиев полага клетва днес

Дата:

На първото заседание на Столичния общински съвет (СОС) в мандата за периода 2023-2027 г., новоизбраният кмет на София Васил Терзиев встъпва в длъжност. Заседанието е насрочено за днес и ще започне в 10:00 часа.

Дневният ред включва приветствие от областния управител на София, Вяра Тодева, към новоизбраните общински съветници, кметовете на райони и кметства. Председателят на Общинската избирателна комисия, Полина Витанова, ще представи информация за резултатите от местните избори. Новоизбраният кмет на София ще положи клетва пред Общинския съвет. Грети Стефанова от “Продължаваме промяната – Демократична България”, като най-възрастен общински съветник, ще открие и ръководи първото заседание.

В рамките на сесията Столичният общински съвет ще избере свой председател. Столичният общински съвет се състои от 61 общински съветници, като разпределението по партии включва местната коалиция “Продължаваме промяна – Демократична България” с 23 общински съветници, местната коалиция ГЕРБ-СДС с 14 общински съветници, местната коалиция “БСП за България” с 9 общински съветници, Партия “Възраждане” с 8 общински съветници, Партия “Има такъв народ” с трима общински съветници, местна коалиция КОД с трима общински съветници и ВМРО-БНД с един общински съветник.

Сподели

Абонирай се

spot_imgspot_img

Актуални

Подобни
Подобни

На официална церемония в Стокхолм бяха връчени тазгодишните Нобелови награди

Кралят на Швеция, Карл Шестнадесети Густав, връчи тазгодишните Нобелови...

27 мигранти са се опитали да преминат нелегално в България от Турция

Турските погранични власти в района на ГКПП Дерекьой/Малко Търново...

Атлетико Мадрид победи с 2:1 у дома Алмерия 

Атлетико Мадрид се наложи с резултат 2:1 у дома...

Диана Петкова завърши осма на финала на 50 метра бруст в Румъния

Диана Петкова завърши на осмо място във финала на...