Новогодишният концерт в София със светлинно шоу

Дата:

Заместник-кметът Надежда Бачева обяви, че софиянци са поканени на новогодишния концерт в София на 31 декември, който ще започне в 21:30 часа. Концертът ще включва светлинно шоу, но няма да има фойерверки. Бачева призова гражданите да се въздържат от използването на фойерверки, тъй като те дразнят животните, малките деца и хората с увреждания. Свилен Ноев от групата “Остава” и други изпълнители ще се погрижат за музикалната част на събитието, което ще приключи към 01:00 след полунощ.

Директорът на АПП на Столична община Красимир Димитров посочи, че 12 общински служители ще осигурят сигурността, а нетрезвите граждани няма да бъдат допускани на концерта. Граждани с пиротехника и стъклени чаши и бутилки също няма да бъдат пускани през контролните точки, организирани от Столична община.

Главен инспектор Иван Георгиев от СДВР заяви, че 200 полицейски служители ще гарантират реда. От 16:00 часа на 31 декември пътното движение по булевард “Цар Освободител” ще бъде ограничено, а след този час в прилежащите улици от Раковска и площад Независимост ще бъде спряно. Ще бъде изграден периметър около площад “Батенберг”, а гражданите, желаещи да посетят събитието, могат да направят това до 19:00 часа, като ще бъдат пропускани през шест контролно-пропускателни пункта.

Сподели

Абонирай се

spot_imgspot_img

Актуални

Подобни
Подобни

Божков представи новия си политически проект, чакат ни добри времена

Санкционираният по закона "Магнитски" бизнесмен Васил Божков, който е...

Горя училище в кюстендилското село Соволяно

Тази нощ в училището в кюстендилското село Соволяно избухна...

Премиерът Денков и вицепремиерът Габриел се срещат с държавния секретар на САЩ Антъни Блинкен

Днес, министър-председателят акад. Николай Денков и вицепремиерът и министър...