Нито е спешно, нито е належащо, коментира Георги Свиленски придобиването на нови бронетранспортьори

Дата:

Нито е спешно, нито е належащо, нито е важно, казват го и неговите подкрепящи Борисов и Пеевски, искат му оставката, имат пълното основание, в петък и Борисов, и Пеевски, и партиите, които представляват, да влязат в пленарна зала и да гласуват оставката на правителството, включително и на Тагарев. Това заяви пред журналисти в парламента Георги Свиленски от „БСП за България“ в коментар по повод изказване на министъра на отбраната Тодор Тагарев за проекта за нови бронирани машини.

Надяваме се проектът за нови бронирани машини да мине в парламента, тъй като е много важно договорът да бъде сключен и задействан тази година. Ако се чака депутатите да се върнат след изборите и тогава да започнат дискусиите в пленарната зала, има риск да не успеем с процедурите, тъй като трябва да има подписване на договор и той трябва да влезе отново за ратификация като междудържавен договор, което ще изисква време, каза Тагарев в телевизионно интервю днес.

Този човек трябва да напусне правителството, властта и всичко, свързано с допира с държавата, смята Свиленски. По думите му министърът не защитава държавни интереси, защитава чужди интереси, които противоречат на здравия разум в България.

Този министър е вреден за държавата и час по-скоро трябваше да напусне българската политика, смята Свиленски.

/БТА

Сподели

Абонирай се

spot_imgspot_img

Актуални

Подобни
Подобни

Ще арестуват ли Кмета на Пазарджик за подкуп и търговия с гласове?

Близък до кмета на Пазарджик строителен предприемач и синът...

КМЕТОВЕ НА ПРОМЯНАТА ИЗПОЛЗВАТ ДЕЦА ЗА ПОЛИТИЧЕСКИ ЦЕЛИ?!

На вниманието на Прокуратура и Комисията за закрила на...

Под натиск на общински съветници: Общината в Пазарджик ще възобнови финансирането за ФК „Хебър“

След категоричната победа на пазарджишкия футболен отбор „Хебър“ с...