Никога не остават до пролетта. От много години приготвям по този начин: Краставички с пикантен кетчуп
Зимата е чудесно време да се насладите на мариновани краставици. Те са в перфектна хармония както с лют, така
Зимата е чудесно време да се насладите на мариновани краставици. Те са в перфектна хармония както с лют, така и с чили кетчуп. Първо препоръчвам да накиснете краставиците в студена вода за известно време, за да станат още по-хрупкави.
Съставки: След това изплакнете обилно краставиците и отстранете опашките, ако не искате да ги оставяте. На дъното на стерилизираните буркани слагам малко зеленина – най-често е копър. Добавям и няколко скилидки чесън и малко синапено семе. Нареждам краставиците в буркани плътно една до друга.
Заливам ги с вряща вода, затварям капаците и оставям за двадесет минути. В същото време приготвям марината: разтворете захарта и солта в 1,5 литра вода. След като заври, добавете кетчупа и оцета и сместа се вари една-две минути.
След това заливам краставиците с готовата марината и затварям бурканите. След завъртане обръщам бурканите с капачките надолу, покривам ги с одеяло и оставям да изстинат до пълно охлаждане.
Краставиците се получават с перфектната комбинация от кисело, сладко, солено и пикантно – истинско удоволствие! Използвам тази рецепта от много години и резултатите са отлични всеки път. Ако и вие правите заготовки по подобна рецепта, с удоволствие ви я припомням.
Желая ви успех в кулинарните опити!



