Невероятно нежен и вкусен кекс – крекъх, сочен, мекичък като дунапрен и много, много вкусен! Приготвя се много бързо и просто, няма как да сбъркате с тази рецепта.
Ето необходимите продукти за Мек и сочен кекс с гореща вода : Мек и сочен кекс с гореща вода Необходими продукти: Начин на приготвяне: Разделете белтъците от жълтъците. След това постепенно се добавя гореща вода и ванилова захар – сместа трябва да остане пенлива.
С лъжица добавете брашното, предварително смесено с бакпулвера, настърганата лимонова кора, олиото и разбъркайте внимателно. Накрая с внимателно обръщане на лъжицата се смесват разбитите белтъци. Отделете една трета от сместа и добавете какаото и 50 гр.
захар, разбийте с миксер или с тел да се смесят добре. Ще получите тъмна смес. Редувайте светла и тъмна смес в намазнена и набрашнена форма за кекс. Или първо изсипете светлата смес, след това изсипете тъмната смес, след което разбъркайте леко с вилица, за да направите шарки.
Снимка: Pinterest Загрейте фурната на 180 градуса и печете кекса за около 40 минути. След като изпеченият сладкиш изстине малко, извадете го от формата и го поръсете обилно с пудра захар или направете шоколадова глазура, след което залейте охладения кекс и по желание го поръсете със смлени орехи.
Снимка: Pinterest Да ви е сладко! Снимка: Pinterest