Наложени са санкции на снегопочистващите фирми в София заради непочистен сняг

Дата:

Снегопочистващите фирми в София са санкционирани в размер на над 120 000 лева, съобщи директорът на Столичния инспекторат, Николай Неделков. Той заяви, че са предприети всички усилия, за да бъдат почистени пространствата, но са били установени нарушения.

Фирмите са били санкционирани, и след тези мерки проблемите са отстранени. Има и санкции за търговските обекти, които не са почистили тротоарите пред техните площи. Общият размер на санкциите е над 120 000 лева.

Неделков посочи, че почистването около обществените сгради е отговорност на общината, и там, където не са взети мерки, фирмите са санкционирани. Той обяви, че общинското предприятие, което почиства в района “Красна поляна”, ще бъде предмет на цялостна ревизия, за да се установят проблемите и да бъдат коригирани.

Неделков отбеляза, че повечето договори на снегопочистващите фирми изтичат през 2025 г., като до тогава те ще бъдат “мотивирани” чрез санкции. Той добави, че няма обжалвани санкции, които да са спечелени от фирмата в съда.

Директорът на инспектората съобщи, че още се извършва работа по падналите клони и дървета в столицата, но този процес не се контролира от Столичния инспекторат. Той подчерта обаче, че капацитетът на инспектората е много ограничен и ще се предприемат допълнителни мерки, за да се мабилизира човешкият ресурс необходим за справяне със ситуацията.

Сподели

Абонирай се

spot_imgspot_img

Актуални

Подобни
Подобни

Божков представи новия си политически проект, чакат ни добри времена

Санкционираният по закона "Магнитски" бизнесмен Васил Божков, който е...

Горя училище в кюстендилското село Соволяно

Тази нощ в училището в кюстендилското село Соволяно избухна...

Премиерът Денков и вицепремиерът Габриел се срещат с държавния секретар на САЩ Антъни Блинкен

Днес, министър-председателят акад. Николай Денков и вицепремиерът и министър...