Промяната не успя да овладее Общинския съвет в Пазарджик

Дата:

Въпреки че победи досегашния кмет Тодор Попов, който 16 години управляваше Общината по спорен начин, новоизбрания градоначалник на Пазарджик изгуби Общинския съвет и занапред ще трябва да се съобразява с ГЕРБ. Именно партията на Борисов овладя председателското място след 6 неуспешни опита.

На петото продължение на първото заседание за избор на председател на Общински съвет в Пазарджик, съветниците гласуваха и избраха с 23 гласа “за” Найден Шопов за председател. Неговият конкурент Таня Колчакова – Янева, кандидат от ПП “Продължаваме промяната – Демократична България”, получи 12 гласа. От гласувалите 40 съветници действителните бюлетини бяха 35.

Съветниците решиха и формирането на деветчленна комисия с председател Чавдар Чавдаров, която ще работи по подготовката на проект за Правилник на работата на съвета. Този проект трябва да бъде готов до осми декември. Следващото заседание на съветниците е насрочено за 14 декември.

Общинският съвет в Пазарджик се състои от представители на 15 партии и коалиции. Най-голям брой мандати, а именно 10, има листата на местната коалиция “Новото време”. Следват ГЕРБ и “Продължаваме промяната-Демократична България” с по четири мандата. Трима са общинските съветници от “БСП за България” и “Заедно за силна община”. По две места имат “Движение напред България”, “Пряка демокрация”, “Воля”, “Земеделски народен съюз”, “Възраждане”, НДПС и “Движение нашият град”. С по един мандат са Земеделски съюз “Александър Стамболийски”, “Български съюз за пряка демокрация” и “Партия на зелените”. Общинските съветници в Пазарджик са общо 41.

Сподели

Абонирай се

spot_imgspot_img

Актуални

Подобни
Подобни

Ще арестуват ли Кмета на Пазарджик за подкуп и търговия с гласове?

Близък до кмета на Пазарджик строителен предприемач и синът...

КМЕТОВЕ НА ПРОМЯНАТА ИЗПОЛЗВАТ ДЕЦА ЗА ПОЛИТИЧЕСКИ ЦЕЛИ?!

На вниманието на Прокуратура и Комисията за закрила на...

Под натиск на общински съветници: Общината в Пазарджик ще възобнови финансирането за ФК „Хебър“

След категоричната победа на пазарджишкия футболен отбор „Хебър“ с...