Надявам се машините да влязат в действие, за да избегнем големия брой недействителни бюлетини, това каза Николай Денков

Дата:

Министър-председателят на Република България, акад. Николай Денков, изрази увереност, че избраните кметове са избрани честно. Той посочи важността на внедряването на машини за гласуване, като изрази надежда, че те ще влязат в действие, за да се избегне големият брой недействителни бюлетини, които могат да поставят под въпрос резултатите за общинските съвети.

Премиерът счита, че гласовете, закупени срещу пари, представляват престъпление и че те трябва да бъдат разследвани и налагани наказания. Той подчерта важността на създаването на правосъдна система за разследване и съдебно наказание на случаи на подкуп и манипулации с гласове.

Денков изрази недоволство от това, че Държавната агенция за национална сигурност (ДАНС) не му предостави навреме информацията, която би могла да предотврати скандала, свързан с подкупи и намеса в изборния процес. Той обвини и Централната избирателна комисия (ЦИК) и други лица в нарушаване на закона.

Премиерът акцентира, че ще чака предложението от председателя на ДАНС за освобождаване на заместник-председателя на агенцията и подчертава важността на спазването на закона и подчинението му. Той също така споделя, че не разполага с информация за исканата охрана на министъра на електронното управление Александър Йоловски, но обяви, че ще разгледа случая след изтичането на важните срокове във връзка с изборите.

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Моля напишете вашия коментар
Моля оставете вашето име

Сподели

Абонирай се

spot_imgspot_img

Актуални

Подобни
Подобни

ЦСКА 1948 победи Хебър с 3:1 в Пазарджик

ЦСКА 1948 постигна победа с резултат 3:1 срещу Хебър...

Земетресение с магнитуд 7,6 разтърси Минданао, Филипините

Днес земетресение с магнитуд 7,6 разтърси Минданао, Филипините, според...

САЩ обявиха, че внасят 3 милиарда долара в най-големия световен фонд за климата

Американската вицепрезидентка Камала Харис обяви на конференцията на ООН...

Израел е уведомил арабските държави, че иска буферна зона в следвоенна Газа

Израел е уведомил няколко арабски държави, включително Египет, Йордания,...