Множество сигнали за щети от падналия сняг са постъпили през последните 24 часа в пожарната в Пловдив

Дата:

През последните 24 часа в Оперативния център на Регионалната дирекция “Пожарна безопасност и защита на населението” в Пловдив са постъпили над 300 обаждания с искане за съдействие за щети, причинени от падналия сняг. Над 100 от тези щети засягат автомобили, върху които са паднали клони.

Почистването на пътните артерии в Пловдив продължава, като пожарникари и спасители се борят с разцепени дървета и откършени клони. Проправянето на път през уличните райони е затруднено от тежката обстановка.

В рамките на последните часове, екипи от “Паркове и градини” и доброволци са работили извънредно, като премахват снега и почистват улиците през цялата нощ. Обажданията за съдействие продължават, включително и случаи, в които автомобили са блокирани на пътища.

Три младежи, които са предприели пътуване въпреки предупрежденията, са търсили помощ след като автомобилът им е закъсал. Пожарникари и спасители успяват да достигнат до тях, като ги връщат на топло и сухо.

Отбелязва се също, че около 2:00 ч. тази нощ, едно паднало дърво е препречило двете пътни ленти на автомагистрала “Тракия” в участъка на 130-и километър, посока София. Екип на Трета пожарна служба е разчистил пътя и възстановил движението.

Десет пожарни екипа работят без почивка през цялата нощ, като се фокусират върху най-засегнатите райони в Пловдив.

Сподели

Абонирай се

spot_imgspot_img

Актуални

Подобни
Подобни

Под натиск на общински съветници: Общината в Пазарджик ще възобнови финансирането за ФК „Хебър“

След категоричната победа на пазарджишкия футболен отбор „Хебър“ с...

Божков представи новия си политически проект, чакат ни добри времена

Санкционираният по закона "Магнитски" бизнесмен Васил Божков, който е...

Горя училище в кюстендилското село Соволяно

Тази нощ в училището в кюстендилското село Соволяно избухна...