Министерски съвет отпуска 27,5 милиона лева на земеделците

Дата:

Министерският съвет на Република България одобри отпускането на 27,5 милиона лева за подпомагане на земеделските производители. Тази новина беше обявена от министър-председателя акад. Николай Денков.

Тези средства допълват още 20 милиона лева, които вече бяха отпуснати от Държавния фонд “Земеделие” и общата сума от 47,5 милиона лева беше осигурена на базата на споразумение, подписано на 20 септември с аграрния сектор.

Допълнително, беше отпуснато още 16 милиона лева за подпомагане на земеделските производители, които използват напояване. Това предвижда покриване на 80% от разходите за напояване, като земеделците ще плащат само 20% от разходите. Тази мярка се насочва предимно към малките и средните земеделски производители.

Освен това, акад. Денков обяви, че страната ще изпрати писмо до еврокомисаря по земеделието и храните, в което ще поиска премахване на тавана, свързан с подпомагането на земеделците след трудностите, предизвикани от началото на войната в Украйна. Този ход се вписва в рамките на споразумението със земеделците.

Сподели

Абонирай се

spot_imgspot_img

Актуални

Подобни
Подобни

Божков представи новия си политически проект, чакат ни добри времена

Санкционираният по закона "Магнитски" бизнесмен Васил Божков, който е...

Горя училище в кюстендилското село Соволяно

Тази нощ в училището в кюстендилското село Соволяно избухна...

Премиерът Денков и вицепремиерът Габриел се срещат с държавния секретар на САЩ Антъни Блинкен

Днес, министър-председателят акад. Николай Денков и вицепремиерът и министър...