Международната конференция „Спечелване на мира в Украйна“ ще се проведе в София

Дата:

Днес ще се проведе международна конференция с наименование “Спечелване на мира в Украйна,” която е организирана от Софийския форум за сигурност с подкрепата на Посолството на САЩ в България. Конференцията ще се състои в Централния военен клуб.

Основните теми, които ще бъдат обсъдени по време на събитието, включват перспективите за мир в Украйна, стратегиите и начините за постигане на сигурност в Черноморския регион, ролята на НАТО и Европейския съюз, както и бъдещето на европейската архитектура за сигурност.

Конференцията ще започне с дискусия, в която министърът на отбраната Тодор Тагарев ще представи българската перспектива по отношение на справянето с предизвикателствата пред сигурността в Черноморския регион и извън него. Дискусията ще бъде модерирана от председателя на Софийския форум за сигурност Йордан Божилов.

Посланикът на САЩ в НАТО, Джулиан Смит, ще сподели какво е мнението на НАТО на войната в Украйна. Заместник-началникът на кабинета на президента на Украйна, Игор Жовква, ще се присъедини чрез видеоконферентна връзка и ще разгледа украинската формула за мир.

В рамките на конференцията, доцент Мила Серафимова, ръководител на програмата “Медии и комуникации” на Софийския форум за сигурност, ще откри изложбата “Солидарност с Украйна! Ужасът на войната срещу Украйна в снимки и детски рисунки.”

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Моля напишете вашия коментар
Моля оставете вашето име

Сподели

Абонирай се

spot_imgspot_img

Актуални

Подобни
Подобни

Холивудската суперзвезда Марго Роби е избрана за новото лице на Turkish Airlines

Turkish Airlines (THY) обяви, че избира актрисата Марго Роби...

Адел беше отличена с наградата за лидерство “Шери Лансинг” 

Британската певица Адел беше удостоена с наградата за лидерство...

Евертън надигра Нюкасъл с 3:0 

Отборът на Евертън записа втора поредна победа и напусна...

Луис Суарес спечели Златната топка за най-добър футболист в Бразилия

Луис Суарес, уругвайският нападател, спечели Златната топка за най-добър...