Мария Габриел на срещна с кмета на Лос Анджелис

Дата:

Вицепремиерът и министър на външните работи на България, Мария Габриел, проведе работна среща с кмета на Лос Анджелис, Карън Бас, по време на своето официално посещение в града. Тази среща бе от особено значение, тъй като Карън Бас е първата жена кмет в историята на Лос Анджелис след 242 години. Тя представляваше щата Калифорния в Камарата на представителите на САЩ от 2011 до 2022 година.

По време на срещата, кметът Карън Бас връчи на вицепремиера Мария Габриел почетен сертификат на Лос Анджелис. Мария Габриел изрази признателността си и отговорността, като посочи важността на добрите отношения с българската общност в Лос Анджелис и Западното крайбрежие. Тя обяви, че с тях може да се установи по-тясно сътрудничество в ключови области като иновации, зелен преход и култура.

На срещата бяха обсъдени множество теми, включително отбелязването на 120-годишнината от установяването на дипломатическите отношения между България и САЩ. Насърчаването на лидерството сред жените и развитието на младите таланти също бяха от основен интерес по време на разговора.

Също така беше обсъдена и идеята за поставяне на паметник на българската азбука в града, и в този контекст, Мария Габриел подари на Карън Бас статуетка, която символизира умален вариант на предполагаемия монумент.

В заключение, вицепремиерът подчерта важността на диалога и работата заедно, за да се намерят решения по важни теми като инвестиции и подкрепа за гражданите, които биха спомогнали за трансформирането на България в регионален иновационен център.

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Моля напишете вашия коментар
Моля оставете вашето име

Сподели

Абонирай се

spot_imgspot_img

Актуални

Подобни
Подобни

Земетресение с магнитуд 7,6 разтърси Минданао, Филипините

Днес земетресение с магнитуд 7,6 разтърси Минданао, Филипините, според...

САЩ обявиха, че внасят 3 милиарда долара в най-големия световен фонд за климата

Американската вицепрезидентка Камала Харис обяви на конференцията на ООН...

Израел е уведомил арабските държави, че иска буферна зона в следвоенна Газа

Израел е уведомил няколко арабски държави, включително Египет, Йордания,...