Начин да запазите месото свежо до две години, дори без хладилник ! Предлагаме ви фантастичен съвет за говеждо консервирано месо, което може да издържи до две години при идеални условия.
Така запазвате месото за дълго време, а когато го използвате, то ще има страхотен вкус, сякаш сте го приготвили едва вчера. Имаме нужда от: (обем на буркана 500 ml) Процедура: Нарежете телешкото на по-дебели филийки. Снимка: YouTube Обелете лука и го нарежете на полумесеци.
Посолете месото и разбъркайте добре с ръце. Снимка: YouTube Подгответе чист, сух стъклен съд. Поставете резени лук на дъното на съда . Добавете няколко зърна черен пипер. След това добавете дафинов лист към буркана. Снимка: YouTube Накрая поставете резените месо (не до ръба).
Затворете бурканите плътно с капаци. Поставете ги върху тава за печене. Снимка: YouTube Поставете в студена фурна. Пече се 3 часа при температура 150°C. Така изпеченото месо, затворено с капак, ще пусне собствен сок. Оставете месото да се охлади напълно (не отваряйте капаците, когато е горещо!).
Снимка: YouTube Приготвеното по този начин месо може да се съхранява при температура не по-висока от 10°C за период от две години. Капаците на бурканите трябва да са плътно затворени! В никакъв случай не трябва да влиза въздух! Съхранявайте на сухо и хладно място.
Снимка: YouTube Желаем ви добър апетит!