Любомир Николов: Кирил Русев е убит заради дълг от 400 000 евро

Дата:

Основният мотив за убийството, по което работят разследващите, се свързва с неуредени финансови отношения. По предварителна информация, жертвата дължала 400 000 евро на бивш финансов министър, който е баща на един от задържаните. Дългът е възникнал преди 7-8 години.

Сигнал за изчезването на убития мъж бил подаден от неговата майка на 5 януари около 16:00 ч. Отделът за борба с организираната престъпност започна оперативни действия веднага след получаването на сигнала. Подробности от разследването показват странно преминаване на държавната граница от страна на потърпевшия с един от заподозрените извършители.

Задържаните са направили пропуски в укриването на важни веществени доказателства, поради бързото и професионално действие на оперативните служители. В превозното средство на заподозряните са открити личните документи на убития мъж.

Като предполагаем физически извършител на убийството се разследва погребален агент, а срещу другия задържан – Петър Александров, има жалби за лихварска дейност. В деня на убийството служител от Икономическа полиция е провел среща с Александров, извършил проверка във връзка със сигнал за лихва.

Сподели

Абонирай се

spot_imgspot_img

Актуални

Подобни
Подобни

Божков представи новия си политически проект, чакат ни добри времена

Санкционираният по закона "Магнитски" бизнесмен Васил Божков, който е...

Горя училище в кюстендилското село Соволяно

Тази нощ в училището в кюстендилското село Соволяно избухна...

Премиерът Денков и вицепремиерът Габриел се срещат с държавния секретар на САЩ Антъни Блинкен

Днес, министър-председателят акад. Николай Денков и вицепремиерът и министър...