ИТН и “Възраждане” внасят жалба в КС срещу конституционните промени

Дата:

Представители от партията “Има такъв народ” (ИТН) ще внесат втора жалба в Конституционния съд срещу промените в основния закон на страната. Според Станислав Балабанов от ИТН, жалбата е готова, и тя ще бъде подкрепена от колегите от “Възраждане”, вероятно и от БСП. Те не планират да номинират хора и да издигат кандидатура за регулаторните органи.

Балабанов напомня, че изборът на регулаторите не е преминал според очакванията, като посочва примера с Андрей Гюров, шеф на здравната каса, чиято кандидатура и членство в Българската народна банка (БНБ) се оспорват. Той казва, че ИТН ще бъде още по-мощно представена в следващия парламент и обещава, че партията ще има различен облик в следващото управление.

Депутатът изразява загриженост от продължителната ваканция на Народното събрание (НС) и критикува работата на парламента през 2024 г. Според него, тази ваканция е “странна” и е приоритет за управляващата сглобка, като посочва, че правилникът на НС е променен, а Делян Пеевски сам решава кога да работи парламентът. Балабанов изразява желание да види по-скоро край на този кошмар и приключване на дейностите като опозиция.

Сподели

Абонирай се

spot_imgspot_img

Актуални

Подобни
Подобни

Под натиск на общински съветници: Общината в Пазарджик ще възобнови финансирането за ФК „Хебър“

След категоричната победа на пазарджишкия футболен отбор „Хебър“ с...

Божков представи новия си политически проект, чакат ни добри времена

Санкционираният по закона "Магнитски" бизнесмен Васил Божков, който е...

Горя училище в кюстендилското село Соволяно

Тази нощ в училището в кюстендилското село Соволяно избухна...