Лошото време в Румъния затвори пътища и отмени учебни часове

Дата:

Лошото време в Румъния причинява сериозни проблеми, блокирайки пътища, затваряйки пристанища и довеждайки до отмяна на учебни часове. В момента, оранжев код за опасно време е в сила за три окръга – Браила, Бузъу и Яломица, където поривите на вятъра надвишават 85 км/ч.

Заради интензивния снеговалеж, движението на пет участъка от републиканските и 26 от окръжните пътища е затворено. Прекъснато е електрозахранването в 11 населени места в 2 окръга – Браила и Галац. Силният вятър е довел до затваряне на пристанищата в Мидия, Констанца и Мангалия.

Неблагоприятните метеорологични условия довели до отмяна на присъствените учебни часове в няколко окръга, включително Бакъу, Ботошани, Браила, Бузъу, Галац, Яш и Нямц.

Въпреки усилията на аварийните служби, заради блокиране на области две бебета бяха родени вкъщи.

Прогнозите показват, че студът в Румъния ще продължи, с температури на места, които ще паднат до -21 градуса. Тази сутрин в столицата Букурещ термометрите отчитаха -1 градус. През последните 24 часа органите на реда са отблокирали 190 коли с около 400 души, информират от МВР и допълват, че са се намесили в 1701 извънредни ситуации.

Сподели

Абонирай се

spot_imgspot_img

Актуални

Подобни
Подобни

Божков представи новия си политически проект, чакат ни добри времена

Санкционираният по закона "Магнитски" бизнесмен Васил Божков, който е...

Горя училище в кюстендилското село Соволяно

Тази нощ в училището в кюстендилското село Соволяно избухна...

Премиерът Денков и вицепремиерът Габриел се срещат с държавния секретар на САЩ Антъни Блинкен

Днес, министър-председателят акад. Николай Денков и вицепремиерът и министър...