Кирил Петков: Не бягам от разговор и не се страхувам от лидерска среща

Дата:

Кирил Петков, съпредседател на парламентарната група “Продължаваме промяната-Демократична България” (ПП-ДБ), заяви пред журналисти, че не изпитва страх от липса на разговор по време на очакваната лидерска среща с премиера Николай Денков. Той изрази увереност, че срещата е неизбежна и че разговорите трябва да се проведат.

Петков подчерта, че те се говорят спокойно, дори и ако се обсъждат проблематични въпроси. На въпрос дали срещата ще се състои утре, той отговори, че утре те ще бъдат заедно в залата на парламента и когато колегите са готови, те няма да избягат от разговори.

Президентът Николай Денков преди това изрази необходимостта от провеждане на лидерска среща. Парламентът трябва също да обсъди националното вето върху измененията в Закона за енергетика, което е насрочено за четвъртък.

По отношение на работата на правителството, Петков подчерта важността на изпълнението на приоритетите, които са поставени, и каза, че е видял крах в сектора “сигурност” преди изборите. Той подчерта необходимостта от освобождаване на шефа на ДАНС, както беше поискано от акад. Денков.

В отговор на въпрос колко е струвала предизборната кампания на кандидата на „Продължаваме промяната-Демократична България“ (Спаси София), Петков каза, че всички дарения са били „хора и фирми, които по никакъв начин нямат касателство към обществени поръчки“.

Сподели

Абонирай се

spot_imgspot_img

Актуални

Подобни
Подобни

На официална церемония в Стокхолм бяха връчени тазгодишните Нобелови награди

Кралят на Швеция, Карл Шестнадесети Густав, връчи тазгодишните Нобелови...

27 мигранти са се опитали да преминат нелегално в България от Турция

Турските погранични власти в района на ГКПП Дерекьой/Малко Търново...

Атлетико Мадрид победи с 2:1 у дома Алмерия 

Атлетико Мадрид се наложи с резултат 2:1 у дома...

Диана Петкова завърши осма на финала на 50 метра бруст в Румъния

Диана Петкова завърши на осмо място във финала на...