Как да превърнем черния шоколад в млечен? Ето простичката рецепта:
По време на празниците обикновено се озоваваме с цял куп шоколади, шоколадови бонбони и други изкушения от шоколад. Но какво
По време на празниците обикновено се озоваваме с цял куп шоколади, шоколадови бонбони и други изкушения от шоколад. Но какво да правим с тези от черен шоколад ? В крайна сметка не всеки харесва неговия вкус. Оказва се, че можете да направите деликатен млечен шоколад от обикновен черен шоколад.
Тъмният шоколад се счита за най-здравословен. Това е така, защото съдържа най-много какао и най-малко захар. Според лекарите черният шоколад подобрява работата на сърдечно-съдовата система, а също така повишава умствената работоспособност. Въпреки това, не всички обичат този продукт.
Много хора предпочитат по-сладкия и мек вкус на млечния шоколад пред прекалено интензивния и горчив вкус на черния шоколад. За щастие за такива хора има решение на този проблем. Как сами да превърнете черния шоколад в млечен шоколад у дома? Има проста рецепта.
При този начин на приготвяне от едно блокче черен шоколад трябва да се получат 250 грама млечен шоколад. А ако добавите любимия си пълнеж, количеството ще е още повече. Как да направим млечен шоколад от черния Това е съвсем просто. Няма да ви трябват много усилия или време.
Продукти: Извадете маслото от хладилника предварително, за да омекне. Приготвяне: Черният шоколад се разтопява на водна баня. За целта е най-добре да използвате водна баня – разтопете шоколада в сух съд над гореща вода. Снимка: pixabay ВАЖНО!
Ако попадне вода в черния шоколад, той може да се развали. Начупете шоколада на парчета и го поставете в тенджера на водна баня. Разбърквайте внимателно непрекъснато. След като шоколадът стане течен, добавете захар на вкус (около 2 ч.л.), след това сметана, мляко и меко масло.
Сместа се вари 5-10 минути при непрекъснато бъркане. Трябва да получите гъста консистенция. Снимка: pixabay Ако решите да добавите пълнеж, извадете сместа от водната баня и оставете леко да се охлади. След това можете да добавите ядки, стафиди, бисквити или нещо друго.
Изсипете шоколада във формички и ги поставете в хладилник или фризер. Когато лакомството се втвърди, можете да го изядете. Между другото, можете да опитате да замените млякото, маслото, сметаната и захарта с една съставка – кондензирано мляко. А за допълнителна сладост добавете мед.
Тогава ще имате по-течен млечен шоколад, в който можете да потапяте плодове (шоколадово фондю).



