Кабинетът одобри бюджет 2024 г.

Дата:

Кабинетът на България одобри проектозаконите за бюджета на Здравната каса, Държавното обществено осигуряване и Държавния бюджет за следващата година. Проектозаконите бяха обявени за “много добре подготвени” и “балансирани” от премиера. Финансовият министър, Асен Василев, подчерта важността на политиките в социалната сфера и подобряването на жизнения стандарт, особено с ориентир към задържането на младите хора в страната.

В съответствие с финансовата рамка за 2024 г., дефицитът на начислена основа се задължава да бъде 3%, с очаквана инфлация от 4,8% и икономически растеж от 3,2%. Промените в списъка с общински проекти могат да настъпят през март, ако местните администрации не предоставят своите инвестиционни намерения преди обсъждането на проектозакона за бюджета.

Проектът за бюджет за 2024 г. включва и увеличение на финансирането за инвитро процедури и помощ за бременност и раждане. Съсредоточавайки се върху подобряването на доходите, финансовият министър Василев изрази убеждението си, че, ако се достигне праг от около 65-70% от средноевропейските доходи, може да настъпи обрат в напускането на страната и да се засили връщането на част от гражданите, които са напуснали България.

Сподели

Абонирай се

spot_imgspot_img

Актуални

Подобни
Подобни

Ще арестуват ли Кмета на Пазарджик за подкуп и търговия с гласове?

Близък до кмета на Пазарджик строителен предприемач и синът...

КМЕТОВЕ НА ПРОМЯНАТА ИЗПОЛЗВАТ ДЕЦА ЗА ПОЛИТИЧЕСКИ ЦЕЛИ?!

На вниманието на Прокуратура и Комисията за закрила на...

Под натиск на общински съветници: Общината в Пазарджик ще възобнови финансирането за ФК „Хебър“

След категоричната победа на пазарджишкия футболен отбор „Хебър“ с...