Испанската полиция арестува 121 души в една от най-големите операции срещу детската порнография в Испания

Дата:

Испанската полиция извърши една от най-големите операции в страната срещу детската порнография, като арестува 121 души. Проведени са 125 обиска на домове и офиси на заподозрените. При обиските са иззети 946 устройства с общо 500 терабайта порнографско съдържание, включващо непълнолетни.

Иззетите материали включват 368 твърди диска, 427 CD и DVD диска, 114 флашки, 37 карти с памет, 60 компютъра, 47 мобилни телефона, шест таблета, видеокамера и други електронни устройства. Арестуваните, сред които 118 мъже и три жени, са използвали обща цифрова платформа за получаване и споделяне на съдържание.

При един от арестите в Мадрид са открити два милиона файла със сексуално насилие над много млади момичета, което полицията определя като “висока степен на насилие върху жертвите”. В Аликанте са открити множество мултимедийни файлове със сексуално съдържание на две непълнолетни момчета, като анализът установява, че тези записи са правени в дома на арестувания.

Всички иззети материали са предмет на технически анализ от страна на полицията, с цел откриване на нови доказателства и идентификация на още жертви на сексуално насилие или контакти на арестуваните, участващи в педофилска мрежа.

Сподели

Абонирай се

spot_imgspot_img

Актуални

Подобни
Подобни

На официална церемония в Стокхолм бяха връчени тазгодишните Нобелови награди

Кралят на Швеция, Карл Шестнадесети Густав, връчи тазгодишните Нобелови...

27 мигранти са се опитали да преминат нелегално в България от Турция

Турските погранични власти в района на ГКПП Дерекьой/Малко Търново...

Атлетико Мадрид победи с 2:1 у дома Алмерия 

Атлетико Мадрид се наложи с резултат 2:1 у дома...

Диана Петкова завърши осма на финала на 50 метра бруст в Румъния

Диана Петкова завърши на осмо място във финала на...