Индия въвежда нови стандарти за производство на лекарства

Дата:

От тази година индийските фармацевтични компании трябва да отговарят на нови производствени стандарти, въведени от правителството в Делхи. Въпреки искането за отлагане от страна на малките производители, мярката влиза в сила с цел подобряване на качеството на фармацевтичните продукти, след редица случаи на смъртни случаи, свързани с индийски лекарства.

Производителите сега трябва да поемат отговорност за качеството на своите продукти и да гарантират тяхната пригодност за предназначената употреба. Те трябва да спазват изискванията на лиценза и да не излагат пациентите на риск поради недостатъчни мерки за безопасност, качество или ефективност.

Също така, компаниите трябва да пускат на пазара само готови продукти, ако са получили “задоволителни резултати” от тестовете на съставките и да съхраняват достатъчно количество проби от междинни и крайни продукти, за да могат да извършват повторни тестове или проверки на дадена партида. Тези мерки са част от усилията на правителството да подобри репутацията на индийската фармацевтична индустрия, която се оценява на 50 милиарда долара.

Сподели

Абонирай се

spot_imgspot_img

Актуални

Подобни
Подобни

Божков представи новия си политически проект, чакат ни добри времена

Санкционираният по закона "Магнитски" бизнесмен Васил Божков, който е...

Горя училище в кюстендилското село Соволяно

Тази нощ в училището в кюстендилското село Соволяно избухна...

Премиерът Денков и вицепремиерът Габриел се срещат с държавния секретар на САЩ Антъни Блинкен

Днес, министър-председателят акад. Николай Денков и вицепремиерът и министър...