Honda обяви, че изтегля 750 000 автомобила заради дефектен датчик

Дата:

Японският производител на автомобили Honda Motor Co обяви, че ще изтегли 750 000 превозни средства в САЩ поради дефект, свързан с неволно активиране на въздушни възглавници по време на катастрофа, съобщи Reuters, цитирани от БТВ.

Причината за проблема е дефектен сензор за тегло на пасажерската седалка, който може да предизвика активиране на въздушната възглавница, дори ако е избрана опцията за неактивиране (използвана при возене на бебета). Замяната на компонента, създаващ проблема, ще бъде извършена по време на сервизна операция.

Засегнати са автомобили от моделите Pilot, Accord и Civic, произведени между 2020 и 2022 година, както и някои бройки от моделите CR-V и Passport от 2020 и 2021 година. Honda съобщи на Националната администрация за безопасност на движението по пътищата (NHTSA), че замяната на електронните компоненти на датчиците за тегло е наложителна след наводнение в завод на техен подизпълнител, което предизвика късо съединение.

До момента Honda е получила около 4000 заявки за гаранционно обслужване на дефектния датчик, но няма данни за наранявания или жертви, свързани с работата на този компонент.

Сподели

Абонирай се

spot_imgspot_img

Актуални

Подобни
Подобни

Мануел Нойер счупи рекорда за вратар с най-много мачове на европейско

Стражът на германския национален отбор Мануел Нойер стана рекордьор...

Саботаж срещу Луис Хамилтън в “Мерцедес”?

Играта между Луис и Хамилтън и “Мерцедес” много загрубява,...

Какво се случва при равни точки, след като за първи път 3 отбора са с по 3 на европейско

За първи път в историята след вторите изиграни мачове...

БНБ пуска в обращение от днес златна монета, продава само по една на човек

Българската народна банка (БНБ) пуска в обращение от днес...