Много хора не обичат патладжани, но това е само защото не умеят да ги приготвят както трябва! И аз самата не ги готвех често, докато не научих тази фантастична рецепта за Пълнени патладжанени бомбички с кайма .
Сега не само ги готвя през ден за семейството, но често ми идват гости, само и само да опитат моя специалитет. Пълнени патладжанени бомбички с кайма Продукти: И още: За тавата за печене: Приготвяне: 1. Отрежете краищата на патладжаните, след което ги разполовете.
Откъм по-тесния край разрежете всяко парче на осмини, но не докрай (за да може да се отвори като цвете, но да не се разпада). Снимка: YouTube 2. Настържете лука и чесъна и ги добавете към каймата. Овкусете и добавете лъжица майонеза (за свързване на месото, за да не се разпадне). Изравнете добре.
3. Нарязаните патладжани се пълнят с месото и се подреждат настрани. Снимка: YouTube Снимка: YouTube 4. В по-дълбок съд (без пластмасови части) загрейте олио на умерена температура и добавете една чаена лъжичка сол.
Запържете патладжаните, като разреза е пълен с месо трябва да е обърнат надолу, до златисто кафяво. Едва след това ги обърнете на другата страна. Снимка: YouTube 5.
Когато се изпържат и от другата страна, отделете ги настрани, излейте олиото, в което са пържени, избършете съда и върнете патладжаните. Снимка: YouTube 6. Между тях се подреждат разрязани от горната страна домати (“+”).
Снимка: YouTube В отделна купа разтваряме кетчупа с вода, добавяме ситно нарязания магданоз и изсипваме тази течност в тенджерата. Снимка: YouTube 7. Печете в загрята фурна на 180 градуса за половин час.
Снимка: YouTube Поднесете патладжанените “бомбички” заедно с печените домати и сос по желание. Снимка: YouTube Да ви е сладко!