Георг Георгиев е избран за вицепрезидент на ПАСЕ

Дата:

Депутатът Георг Георгиев беше избран за вицепрезидент на Парламентарната асамблея на Съвета на Европа. Това се случи след гласуване от парламентаристи от всички страни-членки в Асамблеята. В допълнение, народният представител от ГЕРБ-СДС и председател на Комисията по правата на човека, вероизповеданията и жалбите на гражданите беше избран и за заместник-председател на Групата на Европейската народна партия в Парламентарната асамблея на Съвета на Европа.

Георг Георгиев коментира избора си, казвайки, че го възприема като висока отговорност за продължаване на работата по утвърждаване на България в контекста на широката европейска политика. Той подчерта, че този избор е ангажимент за по-твърдо отстояване на споделените ценности, които поддържат мира и стабилността в глобален мащаб в продължение на десетилетия.

Георг Георгиев заяви, че ще продължи своята усилената работа в областта на защитата и опазването на човешките права, които представляват основната мисия на Съвета на Европа и неговите органи.

Сподели

Абонирай се

spot_imgspot_img

Актуални

Подобни
Подобни

Божков представи новия си политически проект, чакат ни добри времена

Санкционираният по закона "Магнитски" бизнесмен Васил Божков, който е...

Горя училище в кюстендилското село Соволяно

Тази нощ в училището в кюстендилското село Соволяно избухна...

Премиерът Денков и вицепремиерът Габриел се срещат с държавния секретар на САЩ Антъни Блинкен

Днес, министър-председателят акад. Николай Денков и вицепремиерът и министър...