Френски фермери заплашват да блокират Париж въпреки отстъпките на правителството

Дата:

Организации, които представляват френските фермери, обявиха, че ще блокират Париж за неопределен период от време, започващ от ранния следобед на следващия ден. Това става в знак на протест срещу условията на труд и живот. Блокадата започва в 14:00 часа местно време и ще включва затваряне на всички основни пътища към столицата.

Съюзът на младите фермери и организацията, представляваща селскостопанските съюзи на местно ниво, която съставлява голяма част от френските фермери, са зад задвижването на протеста.

Фермери от департамента Лот е Гарон в Югозападна Франция също планират да блокират Рунгис – голям пазар за търговия на едро с хранителни продукти, намиращ се на около 13 километра южно от Париж.

През миналата седмица френският премиер обяви значителни отстъпки за земеделските производители, след като протестите продължаваха от дни. Бяха оттеглени плановете за увеличаване на данъка за дизелово гориво за селскостопански нужди, предоставена е спешна помощ от 100 милиона евро за фермерите и е организирана помощ за винопроизводителите.

Днес премиерът Атал обмисля още помощи за фермерите, като заяви, че ще се разгледат други мерки за справяне с нелоялната конкуренция. Протести на земеделски производители също се организират в други европейски страни като Германия и Полша, които изразяват неудовлетворение от недостатъчната защита на Европейския съюз срещу по-евтиното производство в други страни.

Сподели

Абонирай се

spot_imgspot_img

Актуални

Подобни
Подобни

Божков представи новия си политически проект, чакат ни добри времена

Санкционираният по закона "Магнитски" бизнесмен Васил Божков, който е...

Горя училище в кюстендилското село Соволяно

Тази нощ в училището в кюстендилското село Соволяно избухна...

Премиерът Денков и вицепремиерът Габриел се срещат с държавния секретар на САЩ Антъни Блинкен

Днес, министър-председателят акад. Николай Денков и вицепремиерът и министър...