Фермери излизат на протест днес

Дата:

Днес, фермери и оранжерийни производители в България организират протестно шествие, което ще се проведе от Министерството на земеделието и ще завърши пред Министерския съвет. Според тях, положението в тяхната сфера е катастрофално.

Председателят на Обединени български животновъди (ОБЖ) Бойко Синапов изрази недоволство от земеделския министър Кирил Вътев и изтъкна необходимостта от спазване на ангажиментите. Фермерите настояват за оставката на министър Вътев и ще представят своите искания пред Министерския съвет.

Представител на Асоциацията на биволовъдите в България (АББ), Мария Степанчева, заяви, че министърът Вътев трябва да помогне на сектора, като изпълни поетите ангажименти. Тя изрази недоволство от това, че нищо от меморандума не е било изпълнено и призова премиера акад. Николай Денков да не затваря очи пред проблемите на сектора.

Председателят на Националната асоциация на оранжерийните производители (НАОП) Велин Георгиев коментира, че 90% от разходите на оранжериите са за енергия. Той призова министър Вътев да гарантира сигурността на работниците и да решава проблемите в сектора. Георгиев също така предложи включването на специалисти от ДПС и ГЕРБ в решаването на проблемите.

Сподели

Абонирай се

spot_imgspot_img

Актуални

Подобни
Подобни

Божков представи новия си политически проект, чакат ни добри времена

Санкционираният по закона "Магнитски" бизнесмен Васил Божков, който е...

Горя училище в кюстендилското село Соволяно

Тази нощ в училището в кюстендилското село Соволяно избухна...

Премиерът Денков и вицепремиерът Габриел се срещат с държавния секретар на САЩ Антъни Блинкен

Днес, министър-председателят акад. Николай Денков и вицепремиерът и министър...