ЕС отпуска допълнителни 250 млн. евро за справяне с мигрантите

Дата:

Европейската комисия реши да отпусне специално финансиране за държавите-членки, като реакция на предизвикателствата, свързани с нарастващата миграция и голямото количество хора, пристигащи по всички маршрути.

Финансовата подкрепа, предоставена в контекста на мерките, описани в писмото на председателя на ЕК Урсула фон дер Лайен, има за цел укрепване на системите за граничен контрол, приемане и убежище. Държавите-членки ще получат финансиране за подобряване на обмена и обработката на данни на граничните пунктове, оборудване за електронно наблюдение на границите и мобилно оборудване за откриване.

Общата сума е 141 милиона евро, предназначена за страни като България, Хърватия, Гърция, Литва и Унгария. Покана заза представяне на предложения е с общ размер от 118 милиона евро по Фонда “Убежище, миграция и интеграция” и ще подпомогне непридружените лица, ненавършили пълнолетие, чрез финансиране на допълнителен персонал и обучение за настойници (Белгия, Кипър, Словакия и Испания), приемни, семейни и общностни грижи и полуавтономен начин на живот за младежи (България, Кипър, Гърция, Италия и Испания). Финансирането ще бъде включено в програмите на държавите-членки и може да започне незабавно, изпълнявайки се от специализирани агенции и партньорски организации.

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Моля напишете вашия коментар
Моля оставете вашето име

Сподели

Абонирай се

spot_imgspot_img

Актуални

Подобни
Подобни

Холивудската суперзвезда Марго Роби е избрана за новото лице на Turkish Airlines

Turkish Airlines (THY) обяви, че избира актрисата Марго Роби...

Адел беше отличена с наградата за лидерство “Шери Лансинг” 

Британската певица Адел беше удостоена с наградата за лидерство...

Евертън надигра Нюкасъл с 3:0 

Отборът на Евертън записа втора поредна победа и напусна...

Луис Суарес спечели Златната топка за най-добър футболист в Бразилия

Луис Суарес, уругвайският нападател, спечели Златната топка за най-добър...