Два протеста днес в Димитровград

Дата:

Днес, жители на Димитровград, България, участваха в два различни протеста. Един от протестите беше организиран от инициативата “Дишай, Димитровград” и имаше за цел да изрази недоволство от замърсяването на въздуха в града, като обвиняваше ТЕЦ “Марица-3” за това. Делегацията, представляваща този протест, протестираше срещу замърсяването и настояваше за по-чист въздух.

Вторият протест се състоя пред централата на ТЕЦ “Марица-3”. Енергетиците и техните семейства се събраха в подкрепа на работните си места и за да изразят желанието си за продължаване на дейността на топлоелектроцентралата.

Повод за протестите беше недавното замърсяване на въздуха, когато автоматична станция забеляза серен диоксид, надхвърлил нормата с 1.15 пъти. Този случай принуди ТЕЦ-а да получи предписание от екоинспекцията.

Протестиращите жители изразяваха загриженост за здравето на своите семейства и обвиняваха ТЕЦ “Марица-3” за замърсяването на въздуха и здравето на града. Енергетиците отговаряха, че искат да запазят работните си места и да допринесат за енергийния преход на града. Полиция не позволи на двата протеста да се срещнат, но контактни групи си размениха послания. Деца подариха на протестиращите рисунки, изобразяващи града си.

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Моля напишете вашия коментар
Моля оставете вашето име

Сподели

Абонирай се

spot_imgspot_img

Актуални

Подобни
Подобни

ЦСКА 1948 победи Хебър с 3:1 в Пазарджик

ЦСКА 1948 постигна победа с резултат 3:1 срещу Хебър...

Земетресение с магнитуд 7,6 разтърси Минданао, Филипините

Днес земетресение с магнитуд 7,6 разтърси Минданао, Филипините, според...

САЩ обявиха, че внасят 3 милиарда долара в най-големия световен фонд за климата

Американската вицепрезидентка Камала Харис обяви на конференцията на ООН...

Израел е уведомил арабските държави, че иска буферна зона в следвоенна Газа

Израел е уведомил няколко арабски държави, включително Египет, Йордания,...