Доц. Ангел Кунчев: В началната фаза на грипна епидемия сме

Дата:

Доц. Ангел Кунчев, главен държавен здравен инспектор, заяви, че сме в началната фаза на грипната епидемия след обявяването на грипната вълна в Смолянска област. В момента областите с по-висока заболеваемост са Пловдив, Пазарджик, Ямбол, Плевен, София област и Габрово. Той посочи, че симптомите на грип са умора, висока температура, главоболие, кашлица, хрема и запушен нос.

Главният държавен здравен инспектор подчерта важността на своевременното приложение на антивирусни средства за лечение на грипа, които са ефективни, ако се вземат в първите 48 часа. Той препоръча общопрактикуващите лекари да ограничават грипа от COVID-19 и да провеждат адекватна терапия.

Тестовете, продавани в аптеките, са предложени да се приложат поне 24 часа след началото на заболяването за реални резултати. Въведени са мерки за ограничаване на дейности като консултации и оперативни дейности с цел намаляване на интензитета на епидемията. Целта е да се предотврати пренатоварването на здравната система и болниците.

Главният държавен здравен инспектор препоръча носенето на маски, особено в закрити помещения и в здравни заведения, за предпазване от грипа.

Сподели

Абонирай се

spot_imgspot_img

Актуални

Подобни
Подобни

Божков представи новия си политически проект, чакат ни добри времена

Санкционираният по закона "Магнитски" бизнесмен Васил Божков, който е...

Горя училище в кюстендилското село Соволяно

Тази нощ в училището в кюстендилското село Соволяно избухна...

Премиерът Денков и вицепремиерът Габриел се срещат с държавния секретар на САЩ Антъни Блинкен

Днес, министър-председателят акад. Николай Денков и вицепремиерът и министър...