Днес Гърция отбелязва националния си празник

Дата:

Днес Гърция отбелязва националния си празник с различни тържества. В Солун се проведе военен парад с участието на гръцката армия, където бяха представени нови бойни техники. Събитието беше отличено с внушителна тържественост и присъствието на президента на Гърция, Катерина Сакеларопулу, както и на лидерите на политическите партии и депутати. Пътният контрол в цялата страна беше засилен, а над 2 хиляди полицаи осигуряваха безопасността в Солун.

В Атина, ученическата манифестация също се отличаваше с голяма тържественост и ученици, включително деца на бежанци, учещи в гръцки училища, се присъединиха към събитието и получиха подкрепата и аплодисментите на зрителите.

Централите на политическите партии изразиха поздравленията си към гръцкия народ по повод националния празник и призоваха за единство на нацията. Денят е наречен “Денят ОХИ,” като Гърция се включи във Втората световна война, като отказва да позволи италианските войски на Мусолини да премине през територията им. Гърция е единствената страна в Европа, която отбелязва исторически не края, а началото на войната.

Сподели

Абонирай се

spot_imgspot_img

Актуални

Подобни
Подобни

На официална церемония в Стокхолм бяха връчени тазгодишните Нобелови награди

Кралят на Швеция, Карл Шестнадесети Густав, връчи тазгодишните Нобелови...

27 мигранти са се опитали да преминат нелегално в България от Турция

Турските погранични власти в района на ГКПП Дерекьой/Малко Търново...

Атлетико Мадрид победи с 2:1 у дома Алмерия 

Атлетико Мадрид се наложи с резултат 2:1 у дома...

Диана Петкова завърши осма на финала на 50 метра бруст в Румъния

Диана Петкова завърши на осмо място във финала на...