Димитър Николов отново печели кметското място в Бургас

Дата:

Димитър Николов, който беше отново избран като кмет на Бургас, заяви в интервю за БНР, че този мандат най-вероятно ще бъде последният му като кмет на града. Той коментира резултатите от изборите и подчерта, че този, който заложи на негативната кампания и опита да очерни града, получи слаб резултат. Николов подчерта, че жителите на Бургас обичат града си и искат да чуват позитивни и перспективни неща за него.

Той спомена, че Найден Найденов, представил по-грамотно и визионерско поведение от другия кандидат Бачийски. Николов подчерта, че винаги започва кампаниите си по-късно и настоящата му кампания беше фокусирана върху това какво предлага за бъдещето на Бургас.

Той разгледа и въпроса за децентрализацията, заявявайки, че България все още страда от липса на самостоятелност в общините, които зависят от столицата и министерствата. Николов подчерта, че общините са много зависими и липсва децентрализация. Той изрази убеждението си, че не би било трудно да се формира мнозинство в общинския съвет, тъй като разделението не е толкова силно, както в парламента, и често се случва пълно единодушие. В заключение, Николов похвали голямата и монолитна група на ГЕРБ в общинския съвет.

Сподели

Абонирай се

spot_imgspot_img

Актуални

Подобни
Подобни

На официална церемония в Стокхолм бяха връчени тазгодишните Нобелови награди

Кралят на Швеция, Карл Шестнадесети Густав, връчи тазгодишните Нобелови...

27 мигранти са се опитали да преминат нелегално в България от Турция

Турските погранични власти в района на ГКПП Дерекьой/Малко Търново...

Атлетико Мадрид победи с 2:1 у дома Алмерия 

Атлетико Мадрид се наложи с резултат 2:1 у дома...

Диана Петкова завърши осма на финала на 50 метра бруст в Румъния

Диана Петкова завърши на осмо място във финала на...