ЦИК реши да се премахне машинното гласуване

Дата:

Централната избирателна комисия (ЦИК) на България взе решение да премахне машинното гласуване за местните избори, както на първия, така и на втория тур, на заседание, което продължи няколко часа. Решението бе подкрепено с 12 гласа “за”, докато само двама представители на ДБ (Демократична България) гласуваха “против”.

Цветозар Томов, един от членовете на комисията, критикува решението и го определи като “срамно”, наричайки ЦИК за недостатъчно независима институция, която подчинява своите решения на политически фактори. Той изрази своя гняв и разочарование по този повод.

В отговор на Томов, шефката на ЦИК, Камелия Нейкова, изрази несъгласие с неговите думи и счита, че ситуацията не е срамна за ЦИК. Тя посочи, че решението е резултат от действия на други органи и отрече, че ЦИК не е била запозната с информацията, предоставена от ДАНС. Тя също така подчерта, че е информирала за случая коректно и се надява, че при следващите избори ЦИК няма да бъде изправена пред необходимостта да взема подобни решения в последния момент. Заседанието на ЦИК ще продължи утре.

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Моля напишете вашия коментар
Моля оставете вашето име

Сподели

Абонирай се

spot_imgspot_img

Актуални

Подобни
Подобни

Интер победи Наполи с 3:0

Интер записа убедителна победа с 3:0 над Наполи в...

Зографски 18-и в четвъртия кръг на световната купа по ски скокове

Българинът Владимир Зографски завърши на 18-то място в четвъртия...

Лудогорец разгроми Ботев Враца с 5:0

Лудогорец записа убедителна победа с 5:0 срещу Ботев Враца...

Пиеси на Недялко Йорданов и Стефан Цанев оценени високо от турската публика

В Турция се наблюдава голям интерес към театралните произведения...