Борисов и Пеевски питат Денков за изпълнението на споразумението с енергетиците

Дата:

Бойко Борисов и Делян Пеевски изпратиха специално писмо до премиера Николай Денков, в което изразяват своята загриженост и поставят редица въпроси. В писмото те питат за информация относно напредъка в изпълнението на Споразумението, сключено между министър-председателя, министри, народни представители и представители на синдикалните организации в сектор “Енергетика” на 3 октомври 2023 г.

По-конкретно, те се интересуват какви мерки са взети по отношение на точка 5 от споразумението, която налага категоричното отпадане на предприятията за конверсия на въглищните райони от териториалните планове. Краен срок за изпълнение на тази точка е 31 октомври. Депутатите искат също информация относно мерките, предвидени в точки 2 и 3 на споразумението, с краен срок за изпълнение на 30 ноември. Освен това, те изразяват интерес и към мерките, предвидени в другите точки на споразумението.

В писмото си до премиера, Борисов и Пеевски подчертават, че Народното събрание е гарант за изпълнение на споразумението между правителството и енергетичния сектор. Те изискват и наблюдение върху изпълнението му, включително седмична информация относно взетите мерки. Споразумението беше прието в парламента на 4 октомври, при подкрепа от 133 депутата, като “Възраждане”, ИТН, БСП и няколко независими депутата гласуваха “против”.

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Моля напишете вашия коментар
Моля оставете вашето име

Сподели

Абонирай се

spot_imgspot_img

Актуални

Подобни
Подобни

Интер победи Наполи с 3:0

Интер записа убедителна победа с 3:0 над Наполи в...

Зографски 18-и в четвъртия кръг на световната купа по ски скокове

Българинът Владимир Зографски завърши на 18-то място в четвъртия...

Лудогорец разгроми Ботев Враца с 5:0

Лудогорец записа убедителна победа с 5:0 срещу Ботев Враца...

Пиеси на Недялко Йорданов и Стефан Цанев оценени високо от турската публика

В Турция се наблюдава голям интерес към театралните произведения...