България с препоръки за водеща дестинация през 2024 г. от популярният туристически пътеводител 

Дата:

Популярният туристически пътеводител “Лонли Планет” включва България, по-специално Дунавския лимес, в своите препоръки за пътувания през 2024 година. Дунавският лимес представлява поредица от исторически крепости и населени места, разположени в границите на Римската империя. Този участък от Дунавския лимес е номиниран за включване в списъка на световното наследство на ЮНЕСКО през 2024 година.

В пътеводителя се подчертава, че българският участък от Дунавския лимес е особено впечатляващ, като много от местата могат да бъдат посетени с велосипед или по пътека, която следва река Дунав към Черно море. Особено привлекателно е, че посещението на тези исторически обекти е безплатно.

В пътеводителя се споменава крепостта “Баба Вида” във Видин и археологическите разкопки в римското пристанище “Сексагинта приста” близо до Русе. “Лонли Планет” подрежда българските древни обекти в категорията “стойност”, като ги сравнява с други забележителни места по света, като Полша, Северозападен САЩ, Нормандия във Франция, Египет и други.

Пътеводителят също така поставя Дунавския лимес на първо място в своите препоръки за пътуване през април, преди градове като Париж и Никарагуа.

Всичко това означава, че България и конкретно Дунавският лимес получават признание като туристическа дестинация и са препоръчани като място за посещение през 2024 година.

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Моля напишете вашия коментар
Моля оставете вашето име

Сподели

Абонирай се

spot_imgspot_img

Актуални

Подобни
Подобни

Интер победи Наполи с 3:0

Интер записа убедителна победа с 3:0 над Наполи в...

Зографски 18-и в четвъртия кръг на световната купа по ски скокове

Българинът Владимир Зографски завърши на 18-то място в четвъртия...

Лудогорец разгроми Ботев Враца с 5:0

Лудогорец записа убедителна победа с 5:0 срещу Ботев Враца...

Пиеси на Недялко Йорданов и Стефан Цанев оценени високо от турската публика

В Турция се наблюдава голям интерес към театралните произведения...