Авария остави без парно абонати във Велико Търново

Дата:

Във Велико Търново, след поредната сериозна авария в мрежата на “Топлофикация ВТ”, 1047 частни и 9 публични абоната останаха без отопление. Този инцидент засегна над една трета от общия брой на гражданите, ползващи централно парно отопление в града.

Училищата в засегнатите райони предупредиха за критично ниските температури в класните стаи, въпреки предприетите мерки за преминаване на отоплението на алтернативни източници като климатици и електрически печки.

Причината за течовете и авариите е амортизираната и стара инсталация, която е на възраст над 50 години, информира “Топлофикация ВТ”. Дружеството въпреки това инвестира в подобряване на топлопреносната инфраструктура, но процесът на замяна на съоръженията се извършва поетапно.

На среща през октомври изпълнителният директор на “Топлофикация ВТ”, Александър Димитров, предаде, че предвидените инвестиции са на стойност 2 милиона лева, от които 500 000 лева са за намаляване на авариите.

Въпреки опасенията за повишаване на броя на авариите през отоплителния сезон, ръководството на топлоцентралата не предвижда такова увеличение. Засегнатите абонати ще бъдат компенсирани за причинените неудобства, обявиха от ТЕЦ-а във Велико Търново.

Сподели

Абонирай се

spot_imgspot_img

Актуални

Подобни
Подобни

Божков представи новия си политически проект, чакат ни добри времена

Санкционираният по закона "Магнитски" бизнесмен Васил Божков, който е...

Горя училище в кюстендилското село Соволяно

Тази нощ в училището в кюстендилското село Соволяно избухна...

Премиерът Денков и вицепремиерът Габриел се срещат с държавния секретар на САЩ Антъни Блинкен

Днес, министър-председателят акад. Николай Денков и вицепремиерът и министър...