Американски дронове кръжат над Газа в търсене на заложници

Дата:

САЩ използват дронове за наблюдение над ивицата Газа с цел намиране на заложниците, които бяха похитени от „Хамас“ на 7 октомври след нападение на палестинската въоръжена групировка над Израел. Двама американски служители, които предоставиха информация под условие на анонимност, разкриха, че САЩ използват дронове за събиране на разузнавателна информация, с цел да подпомогнат усилията за намиране на заложниците. Според тях полетите с дронове се провеждат вече повече от седмица.

По данни на САЩ, все още 10 американци остават в неизвестност и може да бъдат сред повече от 200 души, които са били взети като заложници и отведени в Газа. Подозира се, че пленниците се държат в обширната мрежа от тунели на „Хамас“.

Израелските военни сили обиколиха град Газа, който е главният град на ивицата Газа, по време на нападението им срещу „Хамас“. Групировката отстоя внезапните удари и се оттегли в подземните тунели. Градът, разположен в северната част на ивицата Газа, се превърна в център на израелската атака, като те обявиха, че целта им е унищожаването на командната структура на ислямистката групировка и призоваха цивилните да се оттеглят към южната част на територията.

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Моля напишете вашия коментар
Моля оставете вашето име

Сподели

Абонирай се

spot_imgspot_img

Актуални

Подобни
Подобни

Пожар избухна в автосервиз в Бургас

Днес сутрин голям пожар избухна в автосервиз в град...

Хосе Карерас с концерт тази вечер в зала 1 на НДК

Този вечер Хосе Карерас ще представи концерт в зала...

Днес отбелязваме Международния ден на хората с увреждания

Денят на хората с увреждания, отбелязван от 1992 г.,...

Борис Бонев: ГЕРБ не ме искат начело на СОС, защото ще извадя “кирливите им ризи”

Столичният общински съветник Борис Бонев от "ПП-ДБ (Спаси София)"...