Аlрhаbеt, ĸoмпaниятa-мaйĸa нa Gооglе, щe cтapтиpa пpoизвoдcтвo нa cмapтфoни в Индия

Дата:

Компанията Alphabet, производител на Google, планира да стартира производство на смартфони в Индия. В страната ще бъде построена фабрика, в която ще се произвеждат мобилните телефони Pixel. Очаква се устройствата да бъдат достъпни на пазара още през следващата година.

Google заяви, че Индия е приоритетен пазар за смартфоните Pixel и са ангажирани да предоставят най-доброто от своята технологична експертиза на потребителите в страната. Индия цели да се превърне в водеща страна в глобалната производствена индустрия и засега изглежда, че тези усилия дават резултати. Очаква се Индия да допринесе с около 7% от всички продадени смартфони на компанията.

С тези стъпки Google подобрява своята позиция на световния пазар на смартфони. Производителите се състезават за доминиращо място и изграждането на собствена производствена база в Индия е стратегическа стъпка, която може да засили позициите на компанията на глобалния пазар.

Освен Google, и компанията за производство на чипове с памет Micron Technology планира да открие свой завод в Индия. Тези стъпки са свидетелство за растящия интерес към Индия като място за производство и развитие на технологични продукти.

Сподели

Абонирай се

spot_imgspot_img

Актуални

Подобни
Подобни

На официална церемония в Стокхолм бяха връчени тазгодишните Нобелови награди

Кралят на Швеция, Карл Шестнадесети Густав, връчи тазгодишните Нобелови...

27 мигранти са се опитали да преминат нелегално в България от Турция

Турските погранични власти в района на ГКПП Дерекьой/Малко Търново...

Атлетико Мадрид победи с 2:1 у дома Алмерия 

Атлетико Мадрид се наложи с резултат 2:1 у дома...

Диана Петкова завърши осма на финала на 50 метра бруст в Румъния

Диана Петкова завърши на осмо място във финала на...