Забавление

Сусамени пръчици – съвършено меки и много ароматни! Правя по 2 тави и никога не стигат:

Перфектно меки и много пухкави сусамени пръчици . Бърза рецепта за неустоима закуска! Тези идеално меки сусамови пръчици са истински

Сусамени пръчици – съвършено меки и много ароматни! Правя по 2 тави и никога не стигат:

Перфектно меки и много пухкави сусамени пръчици . Бърза рецепта за неустоима закуска! Тези идеално меки сусамови пръчици са истински хит, който ще се превърне във вашата ежедневна закуска или гарнитура към всяко ястие!

Перфектната им текстура и златисто-кафяв цвят ги правят неустоими, а приготвянето е лесно и бързо. След като ги опитате, няма да можете да им устоите. Насладете се на всяка хапка от тези вкусни соленки, които са идеални както за семейна закуска, така и за специални поводи.

Пухкави сусамени пръчици Продукти: Приготвяне: В купа се наливат топло мляко, вода, захар, мая и олио и се разбъркват добре. Добавете брашното и солта и замесете меко и гладко тесто.

Прехвърлете тестото в намаслена купа, покрийте го с прозрачно фолио и го оставете на стайна температура, докато удвои обема си. Прехвърлете полученото тесто върху работния плот, разделете го на 8 части и от всяка оформете топки.

Леко намаслете топчетата, оформете ги на малки рула и ги оставете да починат 10 минути. Всяко руло разтеглете с ръце и оформете пръчици. Навийте пръчиците на спирала и ги наредете в тава, застлана с хартия за печене и ги оставете да втасат около 20 минути.

Снимка: youtube Намажете ги с разбито яйце, поръсете ги със сусам и ги изпечете на 220°C за около 10 минути. Снимка: youtube Снимка: youtube Веднага след изпичане намажете пръчиците с разтопено масло. Снимка: youtube Да ви е сладко!