Забавление

Пияна ябълкова торта – вкус като този не се забравя лесно! Гостите подават чинии за допълнително:

Баба ми ни правеше този пухкав ябълков сладкиш всеки път, когато й идвахме на гости. Неустоимо лакомство от прости

Пияна ябълкова торта – вкус като този не се забравя лесно! Гостите подават чинии за допълнително:

Баба ми ни правеше този пухкав ябълков сладкиш всеки път, когато й идвахме на гости. Неустоимо лакомство от прости съставки, които абсолютно всеки може да приготви. Пияна ябълкова торта Имаме нужда от: За заливката: Приготвяне: Едро настържете ябълките в купа.  Добавете захарта и брашното.

Налейте олиото и млякото. След това добавете яйцата, какаото и рома. Накрая към сместа добавете бакпулвера и ваниловата захар. По желание може да добавите в тестото и натрошени ядки – орехи, лешници, бадеми… Всичко се разбърква старателно с дървена лъжица.

Намажете тава за печене (40 х 33 см) с масло и поръсете с едро брашно. Изсипете тестото върху тавата за печене и разпределете равномерно по цялата повърхност. Загрейте фурната на 170°C. Поставете тавата с тестото във фурната и печете 15 минути.

Снимка: YouTube Пригответе заливката: добавете разтопено масло в купа с пудрата захар. След това добавете ром и гореща вода, разбъркайте всичко добре. Върху сладкиша се изсипва глазурата и се намазва хубаво по цялата повърхност.

Снимка: YouTube Отгоре поръсете със смлени ядки (може да използвате също кокос или коледна поръска). Оставете тортата да изстине и сервирайте. Снимка: YouTube Снимка: YouTube Желаем ви добър апетит!