Кифлички-душички със сладко: Топят се в сироп и се овалват в кокос, излизат 40 броя от една доза и остават меки дни наред!
Кифлички-душички – малко съвършенство от меко тесто, ароматно сладко и сочен сироп. Много лесно се правят и излизат около 40
Кифлички-душички – малко съвършенство от меко тесто, ароматно сладко и сочен сироп. Много лесно се правят и излизат около 40 броя от една доза, зависи колко големи ги оформите. Най-хубавото е, че остават мекички с дни, но никога не се задържат повече от ден-два.
Кифлички-душички със сладко Необходими съставки: За пълнежа: конфитюр по желание (например от сливи) За сиропа: За поръсване: Приготвяне: Разтворете чаена лъжичка суха мая и 100 г захар в 300 мл хладко мляко.
Оставете да се активира, след което добавете 2 яйца със стайна температура, 200 мл олио и брашно, след което замесете тесто. Добавете брашното постепенно до получаване на средно меко тесто, което не лепне. Разбъркайте добре и оставете да втаса, докато удвои обема си.
След това го разделете на 5 топки. Снимка: youtube Всяка част разточете на тънка кръгла кора и нарежете на 8 триъгълника. Върху всеки триъгълник от тестото се слага по една чаена лъжичка сладко и се навива на руло. Направете същото и с останалото тесто.
Оставете кифличките да престоят 15 минути, след което ги изпечете на 200 градуса, докато леко се зачервят. Снимка: youtube Междувременно сварете сиропа: В купа се слагат захарта и водата, след което се вари 4-5 минути от завирането.
Докато са горещи изпечените рулца ги оваляйте за кратко в горещия сироп (не трябва да престояват, а само да минат през сиропа от едната и от другата страна), след което ги поръсете или оваляйте в кокос.
Кифличките остават меки няколко дни, така че можете да ги приготвите предварително за празника или почерпка. Снимка: youtube Да ви е сладко!



