Мераклийска яхния с кюфтета – облизваш пръсти само като я видиш в тенджерата! Евтина и лесна вкусотия:
Неустоимо вкусни кюфтета, евтини и простички като изпълнение. Рецепта, която никога не сте приготвяле, сигурни сме! Споделяме с вас
Неустоимо вкусни кюфтета, евтини и простички като изпълнение. Рецепта, която никога не сте приготвяле, сигурни сме! Споделяме с вас процедурата за тази апетитна Мераклийска яхния с кюфтета – направо човек започва да се облизва, когато я види в тенджерата!
Ето необходимите съставки: Мераклийска яхния с кюфтета Продукти: Приготвяне: 1. Овкусете каймата със сол, черен пипер, червен пипер, кимион, мащерка и магданоз. Добавете 1 ситно нарязана глава лук, яйцата и галетата. Разбъркайте добре, покрийте и охладете за 30 минути. Снимка: YouTube 2.
Нарежете 1 глава лук, морков и чушка, след което ги задушете в малко зехтин за 10 минути на умерен огън (5 степен). Добавете ситно нарязаните домати и оставете да къкри 5 минути на умерен котлон (градус 5). 3.
Изсипете добре измитата леща в гювеч/огнеупорен съд, добавете готовите зеленчуци, подправете с черен пипер и риган и налейте 1,5 л вода. Покрийте съда/тавата и поставете във фурната. Печете при 220°C/428°F за 50 минути. Снимка: YouTube 4.
През това време от каймата оформете кюфтета и ги запържете в сгорещено олио по 2 минути от всяка страна, на умерен котлон. Снимка: YouTube 5. След като извадите кюфтетата, в същото олио (добавете още 20 мл) запържете 1/2 чаена лъжичка червен пипер за 10 секунди на слаб огън (степен 3). 6.
Извадете тавата/гювеча от фурната, залейте с червен пипер и отгоре наредете кюфтетата. Снимка: YouTube Снимка: YouTube Покрийте съда отново с капак и върнете във фурната за 15 минути на 200°C/392°F. Снимка: YouTube Да ви е сладко!



