157 досъдебни производства за престъпления против политическите права на гражданите са образувани до 15:00 часа

Дата:

До 15:00 часа днес са образувани 157 досъдебни производства във връзка с престъпления, свързани с политическите права на гражданите. Обвинения са били повдигнати срещу 17 души, съобщи прокуратурата на Република България. Този брой е резултат от обобщена информация, предоставена от прокуратурите в страната.

Според предоставената информация, в Апелативния район на София са образувани 61 досъдебни производства, в АП-Бургас – 44, в АП-Пловдив – 9, в АП-Варна – 36, и в АП-Велико Търново – 7.

Работата продължава и върху други сигнали, където е възможно образуването на нови досъдебни производства.

Също така, Национално междуведомствено звено, създадено със съвместна заповед на главния прокурор на Република България, министъра на вътрешните работи и председателя на Държавната агенция “Национална сигурност”, продължава да работи по сигналите. Звеното е започнало да действа в началото на предизборната кампания и ще продължи да работи до 30 дни след обявяването на окончателните изборни резултати от Централната избирателна комисия.

Всички образувани досъдебни производства са предмет на разследване, и се извършват множество действия, а доказателствата се анализират. Съобщава се, че до момента в Столичната дирекция на вътрешните работи и областните дирекции на МВР са постъпили общо 1649 сигнала за нарушаване на изборното законодателство и политическите права на гражданите от началото на предизборната кампания до 15:30 часа днес.

Сподели

Абонирай се

spot_imgspot_img

Актуални

Подобни
Подобни

Ники Минаж издаде дългоочаквания пети албум Pink Friday 2

Ники Минаж пусна своя пети студиен албум, "Pink Friday...

Привърженици на ЦСКА се сбогуваха със стадион”Българска армия” 

Привържениците на ЦСКА се сбогуваха със стадион "Българска армия"...

Левски записа втори успех в Първа лига

В мача от 20-ия кръг на efbet Лига Левски...

Диана Петкова се класира за финала на европейското първенство по плуване в Румъния

Българската плувкиня Диана Петкова влезе във финала на 50...