Забавление

1 яйце, ябълка, мляко и брашно: торта-пай на тиган за 15 минути

то една рецепта за лесна и впечатляваща торта на тиган, идеална за изненадващо чаено парти. Приготвя се лесно и

1 яйце, ябълка, мляко и брашно: торта-пай на тиган за 15 минути

то една рецепта за лесна и впечатляваща торта на тиган, идеална за изненадващо чаено парти. Приготвя се лесно и не изисква много съставки.

За приготвянето ще ви трябват следните съставки: Приготовяне: Първо вземете една ябълка, обелете я и я нарежете на кръгчета с дебелина около 5-7 мм, отстранете сърцевината. След това натрийте тигана с масло и поръсете малко захар, наредете нарязаните ябълки.

За тестото смесете яйцето със захарта и ванилията, добавете малко сол. След това добавете млякото и разбъркайте добре. Пресейте брашното и добавете към сместа, разбъркайте до гладкост. Добавете бакпулвера и малко оцет, разбъркайте отново.

Тестото трябва да е подобно на консистенцията на тестото за палачинки. Изсипете тестото в ябълките в тигана. Поставете тигана на слаб огън и запържете до златисто кафяво, около 10-20 минути. Обърнете пая от другата страна и печете още 5 минути.

Готовият пай се поставя в чиния, оставя се да изстине и се поръсва с пудра захар или смес от пудра и канела. За повече вкус можете да добавите отгоре мед или бита сметана или заквасена сметана с пудра захар.